Мова сайту :

Ua Ru En
logo
Общественные настроения жителей Львова (отдельные позиции): март 2011

Суспільні настрої мешканців Львова (окремі позиції): березень 2011

Дата публікації: 07.04.2011 Роздрукувати Повна версія

Оцінка розвитку подій

Лише 9% львів’ян вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямку (так вважають в основному прихильники Партії регіонів), 71% – у  неправильному.

Ситуацію у Львові опитані оцінюють значно краще, ніж в державі: 24% львів’ян вважають, події у Львові розвиваються у правильному напрямку, 45% – у  неправильному. Найбільше задоволені ситуацією у Львові прихильники Свободи і Батьківщини.

Лише 8% львів’ян вважають, що фінансове становище їх та їхньої родини за останні кілька років покращилось. 30% - лишилось без змін. Натомість 59% – погіршилось.

Вдвічі менше – лише 4% львів’ян відчули покращення фінансового становища за останні півроку, а 69% - відчули погіршення.

На думку львів’ян до трьох найбільших комунальних проблем у Львові відносяться незадовільна робота ЖЕКів (45%), аварійний стан житлових будинків (38%), неякісний стан доріг міста (37%). Крім того, засміченість вулиць (27%) та незадовільна робота закладів охорони здоров’я (23%).

Значно рідше респонденти називали незадовільну роботу громадського транспорту (16%), складність транспортного пересування містом (15%), збереження пам`яток архітектури (14%), неякісне водопостачання (14%), злочинність на вулицях (13%), малу кiлькiсть дитячих майданчиків та спортивних закладів (12%), погане освiтлення вулиць мiста (11%), неякiсне теплопостачання (8%), незадовiльну роботу закладiв освiти (6%).

Протестні настрої

57% опитаних мешканців міста погодились з тезою, що в Українi назрiвають революцiйнi настрої і лише 32% - не погодились. Порівняно з груднем минулого року кількість опитаних, які погодились з тезою, що в Українi назрiвають революцiйнi настрої, зросла на третину – з 42 до 57%.

Найбільше тезу про назрівання революційних настроїв розділяють прихильники Громадянської позиції, Нашої України, УДАРу, категорія «проти всіх» та Свободи. Найменше – Партії регіонів.

46% опитаних мешканців міста вірять в те, що вже в найближчий час революційні настрої можуть вилитися в масові акції протесту на зразок подій листопада 2004 року, не вірять 42%.  Порівняно з груднем минулого року кількість опитаних, які вірять в повторення Майдану, зросла майже у 1,5 рази – з 32 до 46%.

60% опитаних мешканців міста погодились з твердженням, що в Україні проводиться політика «русифікації». Не погодились лише 27%.

Тезу про «русифікацію» найбільше підтримують прихильники Батьківщини та Свободи, а також Фронту змін, категорія «проти всіх», Нашої України.

На думку опитаних, найбільше відбувається «русифікація» у таких сферах як телебачення (71%) та освіта (61%).

Крім того, у культурі (46%), пресі (43%), на радіо (36%), книговиданні (28%), кіно і театр (27%), діловодстві у державних установах (22%).

85% опитаних мешканців міста не підтримують ідею відокремлення Західної України в окрему державу. При цьому підтримали ідею лише 9% львів’ян, з них повністю підтримали тільки 3%.

Аудиторія дослідження: населення міста Львова віком від 18 років і старші. Вибіркова сукупність: 800 респондентів. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face). Помилка репрезентативності дослідження: для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,8%, для значень близьких до 30% - не більше 2,4%, для значень близьких до 10% - не більше 1,7%. Терміни проведення дослідження: 17 – 26 березня 2011 р.

Інші дослідження: