Мова сайту :

Ua Ru En
logo
Электоральные настроения жителей Харькова (2-7 октября 2021)

Електоральні настрої жителів Харкова (2-7 жовтня 2021)

Дата публікації: 11.10.2021 Роздрукувати Повна версія

 • Згідно з результатами опитування Соціологічної групи «Рейтинг», мешканці Харкова значно краще оцінюють стан справ на місцевому рівні, аніж на загальнодержавному. Так, 51% опитаних вважають, що справи у місті йдуть у правильному напрямку, 31% – протилежної думки. Щодо країни – лише 19% вважають, що справи у ній рухаються у правильному напрямку, 66% – навпаки. 

Абсолютна більшість опитаних (93%) вважають Харків комфортним для життя (37% вважають його дуже комфортним, 56% – скоріше комфортним). Іншої думки – лише 6%. 
 
Робота медичних установ, вартість та якість комунальних  послуг, а також боротьба з корупцією – ключові пріоритети розвитку міста, на думку харків’ян. Чверть опитаних вважать пріоритетними напрямами для діяльності міської влади соціальний захист малозабезпечених, якість доріг, боротьбу із злочинністю, діяльність освітніх установ. 
 
59% задоволені діяльністю в.о. мера Харкова І.Терехова, 29% – не задоволені. Діяльністю міської ради задоволені 40%, не задоволені – 34%, не змогли оцінити – 27%. 
 
Лідером довіри серед місцевих політиків є Ігор Терехов. Йому довіряють 53% опитаних, не довіряють – 37%. Олександру Ярославському довіряють 37%, не довіряють – 32%, не знають його – 22%. Михайлу Добкіну довіряють 33%, не довіряють – 59%. Олександру Фельдману довіряють – 31%, не довіряють – 57%. Євгенію Мураєву довіряють 30%, не довіряють – 37%, не знають його – 29%. Арсену Авакову довіряють – 11%, не довіряють – 78%. Таких особистостей як Кирило Кернес та Тетяна Єгорова-Луценко не знають більшість опитаних. К.Кернесу довіряють 13%, не довіряють – 30%, Т.Єгоровій-Луценко довіряють – лише 1%, не довіряють – 18% опитаних. 
 
60% опитаних висловили однозначну готовність взяти участь у виборах міського голови. 71% вважають, що передвиборча кампанія з виборів мера Харкова проходить спокійно. Напруженість на виборах фіксують 22% респондентів. 
 
Лідером електоральних симпатій серед кандидатів на міського голову Харкова серед містян є Ігор Терехов. За нього готові віддати свої голоси 57,6% тих, хто визначився і має намір прийти на дільниці. 27,6% опитаних підтримують Михайла Добкіна. Рейтинг інших кандидатів – менше 4%. Тих, хто не визначився, – близько 14%. 
 
63% респондентів переконані, що переможе на виборах мера Харкова І.Терехов, 14% – впевнені у перемозі М.Добкіна. В перемогу інших кандидатів вірять менше 2%. 

 
Аудиторія: мешканці Харкова від 18 років і старші. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Метод опитування: особисте формалізоване інтерв’ю (face-to-face). Вибіркова сукупність: 1200 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,8%. Терміни проведення: 2-7 жовтня 2021 року 

Дивитись
презентацію

Ви можете пореглянути презентацію
on-line та завантажити її повну версію
собі на комп'ютер

Завантажити повну версію

Інші дослідження: